PANELLETS DE MANDARINA

PANELLETS DE MANDARINA 2

PANELLETS DE MANDARINA

PANELLETS DE MANDARINA

La proporció que hem utilitzat per 25 panellets més o menys, és la següent:

- 250gr. ametlla mòlta

- 60gr. Patata o moniato bullits (com vulgueu)

- 150gr. sucre

- 1 Ou

- Mandarines

- Ratlladura d'una llimona

En un bol barregem l'ametlla, la patata o el moniato, el sucre i l'ou. El treballem amb les mans fins que tots els elements s'hagin barrejat perfectament. Quan el massapà ja estigui, l'emboliquem en film transparent i el guardem a la nevera. Pot, perfectament, estar 24 hores. Nosaltres ho vam preparar al matí i vam fer els panellets a la tarda.

A l'massapà li afegim una miqueta de suc de mandarina (1/4 got de tallat). Es deu anar amb compte amb el suc perquè si ens passem, la barreja serà massa fluixa. I després hi afegim ratlladura de pell de mandarina. Quanta? La que preferiu. Nosaltres ratllem una mandarina, com ens va semblar que no es notava prou afegim la pell d'una segona i per fi una tercera. Després d'haver incorporat el suc i la pell de la mandarina, fem boletes que vam decorar amb unes tiretes de pell de mandarina i finalment les vam pintar amb ou batut.

Tenim el forn calent a 250º i les posem al forn durant 5 o 6 minuts.

El resultat uns panellets molt lleugers i boníssims i amb una aparença gairebé de pastisseria. En incorporar el suc de taronja fa que el massapà no sigui gens pesat. A casa van durar un instant.